Is een filter indicator handig?

filter indicator

Een filter indicator is een klein stickertje met een mechanisme dat gebruikt kan worden om aan te geven wanneer een filter van een airconditioning moet worden vervangen of gereinigd. Filters worden in alle merken airconditioners gebruikt om ongewenste deeltjes, stoffen of verontreinigingen uit een medium te verwijderen, zoals lucht, water, olie, enz.

Waarom filter vervangen?

Wanneer filters worden gebruikt, houden ze geleidelijk vuil, stof, puin of andere verontreinigingen vast. Na verloop van tijd kan dit de efficiëntie van het filter verminderen, waardoor het minder effectief wordt in het filteren van de lucht. Daarom is het essentieel om filters periodiek te controleren en te vervangen e/of schoon te maken wanneer dat nodig is.

Het nut van een filter indicator

Het gebruik van een filter indicator die zichtbaar is op de airco-unit is erg handig. Het is handig omdat het helpt inzicht te behouden over de efficiëntie van het airco systeem. Het zorgt ervoor dat je constant inzicht hebt over de kwaliteit van de lucht die door het filter stroomt. Met een indicator hou je eenvoudig bij of de lucht nog effectief wordt gereinigd of gezuiverd. Bovendien kan het helpen voorkomen dat het aircosysteem overbelast raakt of schade oploopt door verstopping van het filter.

Hoe werkt de indicator?

filter indicator

Dit kleine actieve stickertje werkt met een langzaam rood wordende strip. Is de strip helemaal rood gekleurd dan is het tijd voor het vervangen van het filter. De filter indicator kan een goede bijdrage leveren aan het gezond houden van het binnenklimaat is huis.

Er wordt een filter indicator standaard meegeleverd bij de Aktivo Aircofilter setjes.

Bij aircounit.com hebben we airco filters voor bijna alle aircosystemen. En mochten we nu net die ene filter set niet hebben dan kunnen we die op de gewenste maat en soort laten maken. Welk filter heeft u nodig?

G-6M1KCSDJC3