Argo improve your life

Argo Argoclima

Klik hier om direct naar de producten van Argo te gaan

Argo, volledige naam is Argoclima, is een bedrijf dat denkt over het klimaat, maar ook over welzijn.

Vandaag de dag is Argoclima een belangrijke speler. Ze zijn gespecialiseerd in airconditioningsystemen uit hernieuwbare bronnen voor de residentiële en tertiaire sector. Ze hebben een reeks producten die voldoen aan elk type toepassing en behoefte aan airconditioning en verwarming.

Argo vestiging

Het vlaggenschip van Argo is ongetwijfeld de productievestiging in Gallarate. Daarnaast is er een logistieke vestiging, gewijd aan de distributie, in Alfianello. Beide in Italië. Ze hebben een sterke nationale identiteit die verder wordt gevoed door de sterke concurrentie van buitenlandse merken (lees verre oosten). Deze merken hebben lange tijd de lokale markt hebben gedomineerd.

Onderscheidend vermogen van Argoclima

Het onderzoeks- en ontwikkelingslaboratorium is ongetwijfeld de kern en kracht van Argo als bedrijf. Dit is een belangrijke “derde” activiteit van Argoclima zowel op technisch als industrieel niveau.

Er is altijd aandacht voor kwaliteit en innovatie, niet alleen in termen van product maar ook cultureel, Argoclima beheert rechtstreeks een sterke opleidingsfaciliteit voor partners in de sector op alle niveaus. Dit is voor de verkoopketen, inclusief ontwerpers, distributeurs en installateurs. Op het hoofdkantoor van Argo in Alfianello worden periodiek technische trainingen en bijeenkomsten georganiseerd. Deze opleidingen betreffen verschillende productlijnen. De trainingen zijn naast een moment van studie en bijscholing over technologie, ook een gelegenheid voor vergelijking en kennisuitwisseling.

De geschiedenis

Argo is een historisch Italiaans bedrijf uit het jaar1929.

Argo Argoclima

Ze zijn gestart met een sterke focus op de wereld van verwarming. Met de productie van radiatoren, kachels en vervolgens ketels was Argoclima in de jaren 60 de eerste op de markt met een raamradiator. Dit succes wordt ook vandaag nog steeds erkend als de technologie die heeft geleid tot de het begrip “comfort”.

Het keerpunt voor Argo

Het grote keerpunt voor Argoclima vond plaats tegen het einde van de jaren tachtig. Het bedrijf kwam in die jaren onder leiding van de familie Nocivelli. Deze familie had een vooruitziende blik en kwam met een reeks investeringen om de ontwikkelingen die in de lucht hingen het hoofd te bieden. Die was de airconditioneringsmarkt.

De reorganisatie

De fabriek van Argo in Gallarate wordt op het gebied van logistiek en technologie volledig gereorganiseerd. Dit hebben ze gedaan met de introductie van geavanceerde apparatuur voor de productie van aluminium / koperen wisselaars, robotapparatuur voor automatisch lassen en verfsystemen. Voor het gieten van metalen onderdelen werd zelfs een geheel nieuwe productielijn opgezet. Hiermee werd de efficiëntie verder verbeterd. Enerzijds voor maximale operationele flexibiliteit en anderzijds voor veel de kwaliteit van de producten.

De reorganisatie van Argoclima grijpt ook sterk in op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. Met de introductie van volledig geautomatiseerde systemen, waaronder vier calorimeters bedoeld voor het onderzoek naar nieuwe thermodynamische oplossingen en de ontwikkeling van geavanceerde producten. Dankzij de investeringen van de afgelopen decennia lanceerde Argo in 1991 de eerste draagbare en split airconditioners. Deze twee nieuwe producten verwierven onmiddellijk markterkenning op het gebied van compactheid, kwaliteit van materialen en stilte.

Argoclima in het nieuwe millennium

Met de intrede van het nieuwe millennium en de wens om altijd met de tijd mee te gaan, wordt Argo verder vernieuwd. “Improve your life” wordt het slogan en de richtlijn van Argoclima. De missie visie en strategie hebben één enkele kleinste gemene deler. Dit is het verbeteren van de kwaliteit van het dagelijks leven van mensen. Dit doen ze met een attente en open houding ten opzichte van een wereld. en wereld die zichzelf begint te profileren als “geglobaliseerd”. Volgens Argo worden de werelden van airconditioning, verwarming en luchtbehandeling samen één. Er worden nieuwe productcategorieën door Argoclima geïntroduceerd, vergelijkbaar met de traditionele producten van het merk.

G-6M1KCSDJC3