Filters voor airco systemen

voorjaarsschoonmaak

Filters voor airco systemen zijn een belangrijk onderdeel van een airconditioningsysteem. De belangrijkste reden om de filters regelmatig te vervangen is dat ze het vuil en stof opvangen dat in de lucht aanwezig is. Als de filters niet regelmatig worden vervangen, raken ze verstopt en kunnen ze niet meer goed functioneren. Dit kan leiden tot een slechtere luchtkwaliteit in de ruimte waar de airco wordt gebruikt. Ook de prestaties van de airco kan door een vuil filter verminderen.

Ga hier naar de webshop voor een filter voor nagenoeg alle airco systemen.

Is een vervuilt filter slecht voor mijn airconditioning?

Een verstopt filter kan er ook voor zorgen dat de airco harder moet werken om de gewenste temperatuur te bereiken. Dit kan leiden tot een hoger energieverbruik en daarmee een hogere energierekening. Het vervangen van de filters voor airco systemen kan dus niet alleen de luchtkwaliteit verbeteren. Ook de efficiëntie van het airconditioningsysteem zal verbeteren waarmee het de levensduur van het systeem verlengd.

Filters

Het wordt aanbevolen om de filters van airco systemen minstens eens in de drie tot zes maanden te vervangen. Wordt de airco gebruikt in omgevingen met veel stof of pollen, dan is het verstandig drie maanden voor vervanging of reiniging aan te houden.

Wat doet een elektrostatisch filter?

Een elektrostatisch filter is een type luchtfilter dat gebruik maakt van elektrostatische krachten om vuildeeltjes en allergenen uit de lucht te verwijderen. Het elektrostatische filter voor airco systemen bevat meestal twee lagen metalen gaas. Deze twee lagen genereren een elektrostatische lading wanneer lucht erdoorheen stroomt. Deze lading trekt vervolgens vuildeeltjes en allergenen aan, zoals stof, pollen en rookdeeltjes.

AEMINA

Het nut van een elektrostatisch filter voor een airco systeem is dat deze effectiever zijn dan traditionele filters. Vooral bij het verwijderen van kleine deeltjes en allergenen uit de lucht. Elektrostatische filters kunnen bijvoorbeeld helpen om de lucht in huis schoner te maken voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.
Bovendien zijn elektrostatische filters vaak wasbaar en herbruikbaar, waardoor ze op de lange termijn kostenbesparend kunnen zijn. Ze zijn ook milieuvriendelijker dan wegwerpfilters, die na verloop van tijd moeten worden vervangen.

Fintek AEMINA voor een beter binnenklimaat

Het is echter belangrijk om op te merken dat de meeste elektrostatische filters niet alle soorten luchtvervuiling kunnen verwijderen. Dit in tegenstelling tot de elektrostatische filters van AEMINA. Deze elektrostatische filter zijn ook in staat om bacteriën en virussen uit de lucht te filteren.

Elektrostatisch filter

Het regelmatig vervangen van de filters voor airco systemen zijn een goede manier voor het verbeteren van het binnenklimaat. Het is hierbij wel belangrijk om te realiseren dat voor het realiseren van een echt goed en gezond binnenklimaat aanvullende luchtreinigers of speciale filters nodig kunnen zijn.

De Filters voor airco systemen van AEMINA zijn:

  • Waterbestendig
  • Duurzaam na verloop van tijd
  • blijven zeer lang actief
  • In vergelijking met conventionele antibacteriële middelen hebben de filters van AEMINA geen negatieve bijwerkingen
  • Worden niet geconsumeerd door micro-organismen
  • Er komt niets vrij in het milieu.
G-6M1KCSDJC3