Energie besparen met een airco

Energie besparen
energie besparen

Energie besparen willen we allemaal nu de rekening torenhoog oploopt. Vooral het terugdringen van het gasverbruik staat bij menig huishouden en bedrijf hoog op het lijstje. Als je er toch warmpjes bij wil zitten maar ook minder wil betalen hebben wij van Aircounit.com een hele slimme oplossing. De overheid komt niet verder dan: “zet de thermostaat in alle gebouwen op 19 graden”. De ambtenaar moet maar een trui aantrekken. Maar wij zeggen: lekker warm in de winter en koel in de zomer mét een lagere energierekening.

Neem voor een gratis telefonisch advies contact op via onderstaande button.

Laat u adviseren door onze specialisten.

Energiebesparing door thermostaat op 19 graden te zetten

Energiebesparing

Zet de thermostaat standaard een graad of meer lager. Ga voor 19 of 18 graden. Iedere graad lager geeft een energiebesparing van 6 à 7% in het gasverbruik. Volgens Essent is het gemiddelde gasverbruik 1500 kubieke meter per jaar. Volgens Pricewise betaal je momenteel tussen de € 2,50 en € 3,00 per kubieke meter gas. Met energie besparen via de thermostaat kan je dan ongeveer 100 kubieke meter per graadje lager besparen. De thermostaat drie graden lager zetten kan zomaar € 900,00 op jaarbasis opleveren.

Energie besparen kan nog slimmer

energie besparen

Een onverwachte energiebesparende investering is het plaatsen van een airconditioner. Maar dan wel eentje gebaseerd op een warmtepomp die zowel kan koelen als verwarmen. De airconditioners van Fintek zijn voor energie besparen echt een hele goede invulling. Deze monoblock (zonder buitenunit) warmtepompen zijn technische hoogstandjes van Europees fabricaat. Een Fintek staat garant voor een hoog vermogen in zowel koeling als verwarming met een laag energieverbruik in stroom. Gemiddeld gebruikt een Fintek warmtepomp nog geen 500 kW per jaar. Volgens Pricewise kost een kW tussen de € 0,50 en € 0,70. Dat is ongeveer € 300,00 per jaar.

Maar als je 500 kW overcapaciteit hebt op je zonnepanelen, heb je zelfs geen extra kosten.

Hoe werkt energie besparen met een airco?

energiebesparing

Energie besparen doe je door je thermostaat een paar graden lager te zetten en daarnaast je aircounit gewoon op 21 graden te zetten. In dit geval gebruik je de gasverwarming als basisverwarming en de airco als bijverwarming. Aangezien de airco op elektriciteit werkt bespaar je gas. Hoeveel precies zal per woning verschillend zijn, maar een besparing van € 600,00 tot € 1.200,00 per jaar op je energierekening is gewoon te realiseren.

Het resultaat van energie besparen met een airco:

Door een Fintek monoblock airco gebaseerd op de warmtepomp techniek in je huiskamer te plaatsen, kan je tussen de € 50,00 en € 100,00 euro per maand besparen op je energierekening. Je krijgt er dan ook nog eens een airconditioning bij voor in de warme zomer maanden. Maar er is meer! Een airco van Fintek verwarmt en verkoelt, is daarnaast een luchtreiniger én verbetert de ventilatie en reguleert de luchtvochtigheid. Dit is een prachtig resultaat voor een beperkte investering die zich ook nog eens terugverdient. Zo wordt energie besparen wel heel erg leuk om te doen.

G-6M1KCSDJC3