Beter binnenklimaat met een monoblock van Aircounit.com

beter binnenklimaat

Een beter binnenklimaat begint bij Aircounit.com. Wij zijn de specialist op het gebied van monoblocks airco’s in Nederland. Wij zijn premium reseller en servicepartner van de merken Fintek, Olimpia Splendid en Fair.

Beter binnenklimaat

Een beter binnenklimaat met aandacht voor duurzaamheid

Een beter binnenklimaat wordt steeds belangrijker. De bewustwording hiervan is laatste jaren sterk toegenomen in Nederland. Steeds meer mensen kiezen daarom voor een monoblock airco vanwege de voordelen die deze warmtepompen met zich mee brengen. Zeker ten opzichte van de ouderwetse airco systemen is een aircosysteem zonder buitenunit een betere keuze geworden. De monoblock airco’s zijn de laatste jaren steeds krachtiger, stiller en slimmer geworden. Zo is het nieuwste model van Olimpia, de Unico Next een sterk staaltje van innovatie. De Next wordt gefabriceerd in Cellatia. Dit is een gemeente in de Italiaanse provincie Brescia (regio Lombardije).

De productie in Italië is beter voor het klimaat dan de vervuilende productie van aircosystemen uit China. Zo werken we mee aan een beter buitenklimaat met als resultaat een beter binnenklimaat bij onze klanten.

Meer redenen om te gaan voor een monoblock airco:

Het is effectief om bij het verbeteren van een woning – naast energetische maatregelen – in te zetten op een gezond en
beter binnenklimaat. Bewoners investeren dan niet alleen in ‘het klimaat’ maar ook in een comfortabelere woning. Een monoblock airco is een zeer interessante optie om deze doelstellingen te bereiken.

Geen buitenunit nodig:

Beter binnenklimaat

De monoblock heeft alleen een alles in één binnenunit, waardoor er geen buitenunit aan de buitenmuur van uw huis hoeft te worden geïnstalleerd. Ook kan er hierdoor makkelijk per ruimte een airco worden bevestigd waardoor het plaatsen van leidingen door de gehele woning niet nodig is. De monoblock is hierdoor voor monumentale gebouwen en gebouwen met architectonische aanzichten ideaal voor een beter binnenklimaat. Esthetisch levert een monoblock airco een stuk minder irritatie op dan andere type airco’s.

Makkelijke en snelle installatie:

Doordat een monoblock een gesloten systeem is er geen F-gas monteur nodig om de airco te installeren voor een beter binnenklimaat. Er moeten 2 gaten in de buitenmuur geboord worden en er komt een beugel aan de binnenkant om de airco op te hangen. Aan de buitenkant van het gebouw heeft men dan alleen 2 roosters. Deze roosters zijn in verschillende varianten verkrijgbaar zodat men kan uitkiezen wat het beste bij het gebouw, de woning past.

Veel mogelijkheden:

Met monoblock airco’s zijn er veel mogelijkheden. Zo variëren de vermogens van 1,8 KW naar wel 4.2 KW. Wat betekent dat er voor bijna elke ruimte een oplossing is om het binnenklimaat te verbeteren.

Beter binnenklimaat

Een beter binnenklimaat met aandacht voor een beter buitenklimaat, is niet alleen koelen maar ook verwarmen. Niet iedereen weet dat monoblock airco’s ook kunnen verwarmen. De airco werkt middels een ingebouwde lucht-lucht warmtepomp. Deze warmtepomp kan het koelproces ook omdraaien waardoor het een verwarming wordt. Tel hierbij op dat je met een monoblock airco ook de lucht kan ontvochtigen. Niet een klein beetje maar wel tot meer dan 1 liter per uur. Samen met de ingebouwde luchtfilters kan men de binnenlucht koelen, verwarmen, ontvochtigen en reinigen. We kunnen met recht spreken dat een monoblock airco ideaal is voor een beter binnenklimaat.

Energiezuinig:

Onze monoblocks zijn erg zuinig in het verbruik. Ze hebben allemaal energielabel A of A+. Doordat de monoblock werkt op elektriciteit is het voor woningen met zonnepanelen een extra goedkope manier om de woning te verwarmen in de herfst en winter. Een monoblock is 3 tot 4 keer zo effectief met energie dan een traditionele HR centrale verwarming en geeft dan ook nog een beter binnenklimaat.

Een beter binnenklimaat en de energietransitie tegelijkertijd?

Mensen spenderen ongeveer twee derde van hun tijd in huis. Een woning heeft dan ook een groot effect op het welzijn van mensen en dat effect is niet altijd positief: de concentratie van verontreinigende stoffen is binnen daardoor vaak hoger dan buiten. Tel hierbij op schimmelvorming en hoge temperaturen in de woning. Zelfs energiezuinige en goed geïsoleerde woningen hebben hier last van als er geen maatregelen worden getroffen. Deze risico’s brengen het draagvlak voor de energietransitie in gevaar, maar ze bieden tegelijkertijd een kans: door op een gezond en beter binnenklimaat in te spelen.

Energie transitie

Met een Monoblock kunnen woningen zowel energiezuiniger als comfortabeler worden. Dit kan weer leiden tot extra draagvlak voor aardgasvrij wonen. Uit een Engelse studie blijkt zelfs dat mensen bereid zijn om 30% meer te betalen voor een woning waar gezondheid voorop staat. Het is dus belangrijk om meer aandacht aan een beter binnenklimaat in woningen te besteden.

Direct naar onze producten:

Voor meer informatie en advies op maat:

G-6M1KCSDJC3