Condenswater afvoer van een airco is niet meer nodig

condenswater

Waar komt het condenswater van airconditioning vandaan?

condenswater

Elk aircotoestel produceert condenswater. Tenminste als de airco goed functioneert. Een airco onttrekt warme lucht uit de ruimte waarin hij zich bevindt en geeft die af aan de buitenlucht. In totaal zijn er vijf onderdelen die voor dit proces zorgen: een compressor, een verdamper, een condensor, een expansieventiel en koelvloeistof. Bij het koelen van de ruimte wordt er vocht uit de lucht onttrokken en ontstaat er condenswater. Dit ontstaat doordat de warme, vochtige lucht condenseert op het koude gedeelte van de airco. Een airco vermindert daardoor ook de luchtvochtigheid in de ruimte die hij koelt. 

Neem voor een gratis telefonisch advies contact op via onderstaande button.

Laat u adviseren door onze specialisten.

Condenswater van een airco afvoeren

condenswater

Het condenswater moet worden afgevoerd. Dit kan met een afvoerbak of met een systeem waarmee het water wordt afgevoerd . Dat afvoeren gaat dan via een leiding. Dat kan binnenshuis naar een opvangbak of via de riolering. Bij Monoblock airco’s is een gat in de muur naar buiten de meest gebruikte oplossing voor het condenswater. Om te voorkomen dat je in dat geval lelijke strepen op je muur krijgt moet je deze koppelen op je hemelwaterafvoer. Het risico is dan wel dat je bij een verstopping in de afvoerleiding, je binnen wateroverlast kan krijgen. Bij het gebruik van een opvangbak loop je weer het risico dat deze overloopt als je deze te laat leegt. Zeker in de zomer, als de airco veel wordt gebruikt, komt dit nog al eens voor.

Fintek verdamper voor airco’s

condenswater

Met de Fintek monoblock airco’s loop je het risico van condenswater overlast niet. Je kan deze monoblock airco’s laten uitrusten met een verdamper. Het gepatenteerde systeem zet condenswater om in waterdamp. Deze waterdamp wordt dan via het afvoerkanaal naar de buitenlucht afgevoerd. Slimme sensoren kiezen voor jou de beste manier van condenswater afvoeren. Je hoeft zelf helemaal niets meer te doen. Geen afvoerleidingen aanleggen en ook geen wateropvangbakken legen. Je hoeft alleen nog maar te genieten van een aangenaam binnen klimaat.

G-6M1KCSDJC3