fbpx

Online Shop

Fintek Panama Airco + verwarming

8032853949092
€2 099.00
Vooruitbestellen
1
Productgegevens
EAN: 8032853949092
Merk: Fintek
Geschikt voor: 30-35 M²

Panama

De Panama van Fintek is ontworpen voor lage wandmontage maar kan ook boven en verzonken worden geïnstalleerd. Dankzij de exclusieve THREE in ONE-functie kan hij in de winter ook samenwerken met de CV installatie door traditionele radiatoren te helpen of ze zelfs volledig te vervangen. Dit is de monoblock-airconditioner met een laag geluidsniveau en met het hoogste seizoen rendement, superieur aan elke DC-invertermachine. Dankzij deze krachtige eigenschappen is het PANAMA-model geschikt voor ruimtes van 30-35 m2. Gegarandeerde werking bij buitentemperaturen van -20 ° C tot 52 ° C

Neem voor een gratis telefonisch advies contact op via onderstaande button.

Laat u adviseren door onze specialisten.

Geschikt voor oppervlaktes van 30 tot 35 m2

Lofts, open ruimtes, grote zolders, etc. kunnen nu ook worden voorzien van een airco zonder buitenunit. Maar de Panama is ook zeer geschikt voor in de slaapkamer. Geen buitenunit plaatsen betekend zeker in dichtbebouwde omgevingen en historiche centra's een geweldige oplossing. De Panama heeft de benodigde vergunningen niet nodig die wel van toepassing zijn voor een airco met buitenunit.

Uitgerust met antibacteriële elektrostatische filters en 40mcq/h luchtterugwinningsunit voor kamerluchtuitwisseling

Dankzij de externe luchtinlaat met plaatwarmte terugwinningsunit met een rendement van 70%, is het mogelijk om de CO2-concentratie in het pand te verminderen zonder energie te verspillen . De elektrostatische filters met AEMINA (r) antibacterieel en anti-legionella zuiveren de lucht van vervuilende stoffen, waardoor de gezondheid en het welzijn van de inzittenden behouden blijven. Met deze unieke functie is de Panama zeer geschikt voor ruimtes waarin je langere tijd verblijft zeker voor slaapkamers.

Het kunststof filter moet je eens in de 3 tot 6 maanden uitwassen en het elektrostatische filter vervangen voor een blijvende goede werking. Het een en ander is wel afhankelijk van de omgeving waarin de airco is geplaatst.

Ontvochtiging van de lucht

De Panama kan tot wel 1,2 liter per uur de lucht in een ruimte ontvochtigen. Samen met de ventilatie en reiniging maakt deze Panama zeer geschikt voor ruimtes met een hoge vochtigheid. Zelfs in een badkamer kan de Panama ervoor zorgen dat schimmelvorming volledig verledentijd is. Ook in de slaapkamer is de Panama een geweldige unit om te plaatsen. Hij is stil, zuivert de lucht, ventileert de kamer en houdt het vochtgehalte op een prettig niveau.

Geluid binnen en buiten

Een monoblock airco produceert geluid. De Panama produceert afhankelijk van het gevraagde vermogen 30 tot 42 dB. Hiermee is het een stille airco te noemen die geschikt is voor woon-, werkkamers. Ook voor een slaapkamer is de Panama een prima airco. Andere geluiden die kunnen ontstaan tijdens de werking zijn contact geluiden van de airco met de muur of de vorming van een klankkast door bijvoorbeeld een spouwmuur. Om deze bijgeluiden tegen te gaan hebben we twee extra voorzieningen als optie. De eerste is een isolatie plaatje dat geplaatst kan worden tussen de airco en de muur. Dit isolatieplaatje kan kleine oneffenheden in de muur opvangen waardoor contactgeluid voorkomen kan worden. De tweede optie is een geluiddempende mat die als een koker in de muurdoorvoer kan worden geplaatst. Deze mat is speciaal ontworpen om geluid te absorberen zodat weerkaatsing wordt tegen gegaan.

Lees hier alles over het geluid dat een airco produceert

Het extra isolatiemateriaal kan ook als complete set worden besteld als optie drie.

Snelle en makkelijke montage

Behalve dat het een groot esthetisch voordeel is voor buitengevels, maakt de afwezigheid van een buiten unit een snelle installatie zonder omgevingsvergunning mogelijk. Twee gaten in de muur die weer netjes worden afgesloten zijn voldoende, Dat is alles. U heeft geen F-gasvergunning of toestemming voor het plaatsen van de buitenunit nodig want een buitenunit is er niet! Gewoon twee gaten boren voor de aan en afvoer Het systeem ervoor plaatsen en klaar, de Panama is geplaatst.

Elegantie, design en innovatie

Met zijn compacte vormen en een dikte van slechts 23 cm past de Panama zich prima in zeer veel omgevingen. Het is ook mogelijk om er een designelement van te maken dankzij de optie met speciale afwerking kan je er zelfs een kunstobject van maken, Op deze manier integreren deze airco's perfect in elk specifiek huis- of zakelijke context.

Verdamper:

Optioneel kan de airco worden uitgerust met een verdamper. Deze verdamper zorgt ervoor dat er geen aparte afvoer voor het water dat aan de lucht wordt onttrokken hoeft te worden gemaakt. Het water wordt dan verdampt en afgevoerd via het afvoer kanaal van de warme lucht.

Wifi module:

Optioneel kan er een Wifi module gekoppeld worden aan de airco. Met deze Wifi module kan de airco worden bediend via een App op je mobile telefoon of met de centrale bedieningsconsole.

Energie transitie

De Panama geeft ieder huishouden de mogelijkheid om zonder gas toch te kunnen verwarmen op een innovatieve manier, waardoor het rendement veel hoger is dan van een traditionele elektrische kachel. Vervang de radiatoren van de CV door een Panama en je hebt het warm in de winter en lekker koel in de zomer. Doordat er geen buitenunit nodig is, kan men deze oplossing toepassen in nagenoeg ieder huis, appartement of waar men ook woont. Met een Fintek van het gas af is niet alleen het milieu beter af, maar je woning wordt ook nog eens een stuk comfortabeler.

Hybrideairco

De Panama is een hybrideairco. Dit kan dankzij de exclusieve drie in één functie. Met deze functie kan de Panama in de winter samenwerken met de cv-installatie en kan hij moeiteloos de traditionele radiatoren vervangen. Met een gegarandeerde werking bij buitentemperaturen van -20 tot +52 graden is de Panama uniek in zijn soort,.

Verzending:

De airco wordt bij u op locatie afgeleverd door een gespecialiseerd vervoersbedrijf die gespecialiseerd is in grotere en zwaardere pakketten. Op deze manier bent u er van verzekerd dat uw bestelde airco op de juiste manier wordt vervoert, en in goede conditie bij u bezorgt wordt.

Kenmerken:

 • Koelvermogen min-max: 2,632 kW (+/- 9000 BTU)
 • Verwarmingsvermogen min-max: 2,730kWO optionele H2O exchange (koppeling verwarming) extra 2,1 kW
 • Verbruik elektriciteit bij koeling: 0,98kW
 • Verbruik elektriciteit bij verwarming: 0,88kW
 • Verbruik elektriciteit in stand bij: minder dan 0,01 kW
 • Energieklasse koeling A
 • Energieklasse verwarming A
 • Ontvochtiging van de ruimte: 1,2 liter per uur
 • Ventilator standen: 3 + auto
 • Afstandsbediening
 • Optioneel een Wifi remote control wand montage
 • Behandelde luchtvolume: (m/h): 400
 • Verwisselbaar stoffilter
 • Antibacterieel AEMINA® Air filter (antibacterieel, Antiallergisch en anti legionella) COD. FA116
 • Optioneel een verdamper in plaats van een waterafvoer
 • Geproduceerde geluid is afhankelijk van het gevraagde vermogen voor koeling/verwarming en licht tussen de 30 en 42 dB (zeer stil)
 • Koelvloeistof: R410A
 • Afmetingen in mm: (b)1000 x (h)580 x (d)230
 • Gewicht: 41kg
 • Eenvoudige installatie:
 • Certificeringen: CE - TUV - RoHS

Installatie zelf doen of laten doen?

Zelf doen is redelijk eenvoudig. Zie de installatie video (is helaas wel in het Italiaans maar geeft een goed beeld)

Wilt u het laten doen (alleen in Nederland) dan komen onze ervaren monteurs graag bij u langs om uw aangeschafte airco te installeren.De installatie houdt in:

 • Airco wordt opgehangen op de gewenste plek
 • Er komt één monteur die wel hulp nodig heeft bij zwaar tilwerk. Een tweede monteur kunt u als optie aanvragen als u niet zelf iemand heeft die kan helpen tillen.
 • Het boren van de gaten door de buitenmuur (een betonnen muur heeft een meerprijs van € 121,00 incl. BTW)
 • De Airco wordt werkend opgeleverd
 • Kleine introductie om de airco te bedienen
 • * De genoemde prijs is voor een installatie op een muur waar geen leidingen doorlopen, stroom voorziening in de buurt zit en de muur waar de airco unit moet komen vrij toegankelijk is.* De muur waarop de airco moet worden geplaatst moet recht zijn zodat de airco waterpas kan worden opgehangen.
  * meerwerk mogelijk op basis van nacalculatie.Bewaar dit product voor later
G-6M1KCSDJC3