Geen buitenunit nodig

geen buitenunit nodig

Geen buitenunit nodig. Dat klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn. Maar wat is nu precies een airco zonder buitenunit? Welke mogelijkheden zijn er?

Neem voor een gratis telefonisch advies contact op via onderstaande button.

Laat u adviseren door onze specialisten.

Waarom een airco die geen buitenunit nodig heeft

Je wilt een airco in je huis, appartement of werkkamer plaatsen. Helaas kun je, of erger nog, mag je geen airco met buiten unit plaatsen. Wat doe je dan? De airco zonder buitenunit, ook wel een monoblock airco genoemd, biedt dan uitkomst! Want dit type airco heeft helemaal geen buitenunit nodig.

Een airco met een losse buitenunit wordt ook wel een split airco genoemd. De airco bestaat dan uit een losse binnenunit en een losse buitenunit. De binnenunit van een split airco neemt de warmte op en leidt de warmte via leidingen naar de buitenunit.

In een monoblock airco zijn de binnenunit en buitenunit samen gebracht in één systeem. Er is dan geen buitenunit nodig. Bekend zijn de mobile airco’s die de warmte afvoeren met een slang die naar buiten wordt gebracht. Nieuw zijn de wandairco’s die gewoon vast gemonteerd worden en via twee gaten in de muur de warmte afvoer en luchtcirculatie regelen.

geen buitenunit nodig

Wat zijn de voordelen van een airco zonder een buitenunit?

  • Een monoblock airco is eenvoudig op veel plekken te plaatsen. Je hoeft maar twee gaten in de muur te boren en de de airco op te hangen.
  • Je hebt geen gecertificeerde professional nodig voor de installatie van een monoblock airco, maar je kunt de airco zelfstandig installeren.
  • Doordat je de airco aan de muur hangt, kan de verkoelende lucht zich makkelijk door de hele ruimte verspreiden.
  • De airco neemt, omdat hij aan de muur is bevestigd, maar weinig ruimte in beslag. Daardoor is deze zeer geschikt voor kleine (woon)ruimtes.
  • Een monoblock is over het algemeen al goedkoper dan een split airco. Daarbovenop komt nog eens dat het installeren van een split-airco veel hogere kosten heeft. Deze hogere kosten komen doordat de monoblock geen buitenunit nodig heeft.
  • Een buitenunit kan ook nog eens behoorlijk wat geluid veroorzaken. Dat geluid is niet altijd zo prettig voor omwonenden. Bij een monoblock airco hebben de buren geen last van jouw airco. Ook op vakantieparken is dit een zeer belangrijk item. Per 1 april 2021 zijn de geluidseisen voor airco’s aangescherpt.
  • Monumentale panden zijn vaak erg mooi maar hebben het nadeel dat er vaak niets aan de buitenzijde van het pand geplaatst mag worden. Met andere woorden, een buiten unit is gewoon niet toegestaan. Een monoblock airco is in deze gevallen echt een uitkomst.

Welke airco’s zonder een buitenunit zijn er?

Naast de verdeling in mobile airco’s en vaste airco’s zijn er tegenwoordig heel veel variaties mogenlijk. In dit geval gaat het primair over vaste airco’s. Een groot verschil is lucht gekoeld of watergekoeld. De luchtgekoelde airo zonder buitenunit heeft wel twee gaten in de muur nodig voor het aan en afvoeren van lucht om de warmtewisseling te laten plaats vinden. Een watergekoelde airco heeft ook deze gaten niet nodig. Een water gekoelde airco moet je aansluiten als een wasmachine. Dat wil zeggen met een aanvoer (waterkraan) en afvoer van water.

De vaste airco zonder buitenunit is daarnaast ook vaak te gebruiken als (bij)verwarming. Hiermee is deze ideaal voor een thuiswerkkamer, een slaapkamer of in een vakantiehuisje. De airco’s worden steeds beter en een goed voorbeeld daarvan zijn de airco’s van Fintek. Deze zijn zeer geavanceerd en hebben heel veel mogelijkheden. Deze mogelijkheden lopen uiteen van een ventilatie functie tot integratie voor de energie transitie zodat je je huis in de winter lekker warm hebt en in de zomer heerlijk koel.

Voor meer informatie mail dan naar ons en we nemen dan uitgebreid de tijd voor een goede informatie verstrekking

geen buitenunit nodig
Home » Nieuws » aircounit zonder buitenunit
G-6M1KCSDJC3