fbpx

Online Shop

Fintek Santiago Airco + verwarming

8032853949122
€2 599.00
Warmtepomp ideaal voor appartementen en kleine winkels
Op voorraad
1
Productgegevens
Merk: Fintek
EAN: 8032853949122

Fintek Santiago

De Santiago van Fintek is een ongeëvenaard krachtige mono block airco en verwarming. Je kan de Santiago misschien zelfs beter zien als een uitstekende verwarming die ook kan koelen als dat gewenst is. Deze airco kan extreme temperaturen aan zoals de hitte van de woestijn tot aan de koude van de Noordpool. Met deze grote motor in zich kan de Santiago elk type omgeving koelen en (bij)verwarmen. De Santiago is zeer energie zuinig. In koelingsmode A++ en in verwarmingsmode A+. Samen met het de eenvoudige installatie het lage energie verbruik is de Santiago aanzienlijk goedkoper dan conventionele split units zowel bij de aanschaf als bij het gebruik. (besparing tot 1500 Kwh per seizoen) De PTC booster verwarming heeft het hoge vermogen van 2 kW.

Dankzij deze krachtige eigenschappen is het Santiago-model geschikt voor ruimtes van 35-45 m2

Neem voor een gratis telefonisch advies contact op via onderstaande button.

Laat u adviseren door onze specialisten.

Geschikt voor oppervlaktes van 35 tot 45 m2

Lofts, open ruimtes, grote zolders, etc. kunnen nu ook worden voorzien van een airco zonder buitenunit. Maar de Santiago is ook zeer geschikt voor in de slaapkamer. Geen buitenunit plaatsen betekend zeker in dichtbebouwde omgevingen en historische centrums een geweldige oplossing. De Santiago heeft de benodigde vergunningen niet nodig die wel van toepassing zijn voor een airco met buitenunit.

Comfort het hele jaar door

De Santiago is gemaakt om aan de muur te worden geïnstalleerd. Dat kan zowel hoog als laag zijn. In de praktijk wordt de Oslo meestal laag geplaatst; dankzij zijn unieke vormgeving en zijn beperkte dikte van maar 24,5 cm integreert de Santiago prima in alle omgevingen.

De warmtepomp van de Santiago functioneert naar behoren bij een buitentemperatuur tussen de +52 en -8 graden Celsius. maar ook bij waardes tot -30 graden Celsius blijft deze monoblock airco warmte produceren dankzij de toegevoegde PTC verwarming. De Santiago is hier door in staat om ook bij koudere dagen in de winter als verwarming te functioneren. Met een energie klasse van A++ in koeling en A+ in verwarming (EERd 3,78 en COPd 3,8) is de Santiago een verantwoorde investering en kan hiermee zeker bijdragen in een lager gasverbruik.

Extra PTC verwarming

Het extra PTC verwarmingselement wordt ook wel PTC thermistor genoemd, het is een soort halfgeleider functioneel keramiek met een positieve temperatuurcoëfficiënt. PTC componenten hebben constante temperatuur verwarming, lange natuurlijke levensduur, energiebesparing, en geen open vlam. Daarnaast heeft PTC goede veiligheidsprestaties en is het een eenvoudige aanpassing van warmteopwekking waarmee de warmte direct vrij komt. (minimale opstarttijd)

Geluid binnen en buiten

Een monoblock airco produceert geluid. De geluidsniveaus van monoblock airconditioners variëren afhankelijk van het specifieke merk en model van de airconditioner, evenals de ventilatorsnelheid en de omgeving waarin de airconditioner wordt gebruikt.

Over het algemeen produceren monoblock airconditioners geluidsniveaus van tussen de 50 en 60 decibel (dB) op de hoogste instelling. Het is belangrijk om te onthouden dat elke toename van 10 dB een verdubbeling van het waargenomen geluidsniveau betekent. Daarom kan een airconditioner die 60 dB produceert, tweemaal zo luid klinken als een airconditioner die 50 dB produceert. De Santiago produceert afhankelijk van het gevraagde vermogen voor het op temperatuur houden van de ruimte 29 tot 46 dB. Hiermee is het een stille airco te noemen die geschikt is voor woon-, werk- en slaapkamers. Op vol vermogen kan de Santiago tot 50 dB produceren en daarmee is de Santiago een stuk stiller in het dagelijkse gebruik dan een gemiddelde monoblock airco.

Lees hier alles over het geluid dat een airco produceert

Andere geluiden die kunnen ontstaan tijdens de werking zijn contact geluiden van de airco met de muur of de vorming van een klankkast door bijvoorbeeld een spouwmuur. Om deze bijgeluiden tegen te gaan hebben we twee extra voorzieningen als optie. De eerste is een isolatie plaatje dat geplaatst kan worden tussen de airco en de muur. Dit isolatieplaatje kan kleine oneffenheden in de muur opvangen waardoor contactgeluid voorkomen kan worden. De tweede optie is een geluiddempende mat die als een koker in de muurdoorvoer kan worden geplaatst. Deze mat is speciaal ontworpen om geluid te absorberen zodat weerkaatsing wordt tegen gegaan.

Het extra isolatiemateriaal kan ook als complete set worden besteld als optie drie.

Uitgerust met antibacteriële elektrostatische filters

De elektrostatische filters met AEMINA (r) antibacterieel en anti-legionella zuiveren de lucht van vervuilende stoffen, waardoor de gezondheid en het welzijn van de inzittenden behouden blijven.

Het kunststof filter moet je eens in de 3 tot 6 maanden uitwassen en het elektrostatische filter vervangen voor een blijvende goede werking.

Ventilatie

De Santiago heeft standaard de mogelijkheid om de ruimte waarin hij zich bevind ook te ventileren. Hiervoor is een extra doorvoer in de buitenmuur nodig met een diameter van 5cm. Goede ventilatie is belangrijk voor je gezondheid. In een goed geventileerd ruimte heb je minder last van schimmelvorming en is de lucht schoner.

Ontvochtiging van de lucht

De Santiago kan tot wel 1,4 liter per uur de lucht in een ruimte ontvochtigen. Samen met de ventilatie en reiniging maakt deze Santiago zeer geschikt voor ruimtes met een hoge vochtigheid. Zelfs in een badkamer kan de Santiago ervoor zorgen dat schimmelvorming volledig verleden tijd is. Ook in de slaapkamer is de Santiago een geweldige unit om te plaatsen. Hij is stil (vanaf 29dB), zuivert de lucht, ventileert de kamer en houdt het vochtgehalte op een prettig niveau.

Energie transitie

De Santiago geeft ieder huishouden de mogelijkheid om zonder gas toch te kunnen verwarmen op een innovatieve manier, waardoor het rendement veel hoger is dan van een traditionele elektrische kachel. Vervang de radiatoren van de CV door een Santiago en je hebt het warm in de winter en lekker koel in de zomer. Doordat er geen buitenunit nodig is, kan men deze oplossing toepassen in nagenoeg ieder huis, appartement of waar men ook woont. Met een Fintek van het gas af is niet alleen het milieu beter af, maar je woning wordt ook nog eens een stuk comfortabeler.

Snelle en makkelijke montage

Behalve dat het een groot esthetisch voordeel is voor buitengevels, maakt de afwezigheid van een buiten unit een snelle installatie zonder omgevingsvergunning mogelijk. Twee gaten in de muur die weer netjes worden afgesloten zijn voldoende, Dat is alles. U heeft geen F-gasvergunning of toestemming voor het plaatsen van de buitenunit nodig want een buitenunit is er niet! Gewoon twee gaten boren voor de aan en afvoer Het systeem ervoor plaatsen en klaar, de Santiago is geplaatst.

Verdamper:

Optioneel kan de airco worden uitgerust met een verdamper. Deze verdamper zorgt ervoor dat er geen aparte afvoer voor het water dat aan de lucht wordt onttrokken hoeft te worden gemaakt. Het water wordt dan verdampt en afgevoerd via het afvoer kanaal van de warme lucht.

Wifi module:

Optioneel kan er een Wifi module gekoppeld worden aan de airco. Met deze Wifi module kan de airco worden bediend via een App op je mobile telefoon of met de centrale bedieningsconsole.

Levertijd:

Vanwege de diverse optie mogelijkheden houden we maar een beperkte voorraad van de standaard producten aan in Nederland. We kunnen inclusief de eventueel mee bestelde product opties, de bestelling binnen twee weken vanuit het centrale magazijn in Italië laten over komen en uitleveren.

Verzending:

De airco wordt bij u op locatie afgeleverd door een gespecialiseerd vervoersbedrijf die gespecialiseerd is in grotere en zwaardere pakketten. Op deze manier bent u er van verzekerd dat uw bestelde airco op de juiste manier wordt vervoert, en in goede conditie bij u bezorgt wordt.

Herroepingsrecht:

Op al onze producten is het herroepingsrecht van toepassing. Het herroepingsrecht is hiermee ook van toepassing voor een monoblock airco/warmtepomp.

Belangrijk hierbij is om op te merken dat een retour met gebruikmaking van het herroepingsrecht niet meer mogelijk is als het product geïnstalleerd is geweest. Een geïnstalleerd geweest product is niet meer nieuw want het is gebruikt.

Een geïnstalleerd geweest product is anders behandeld dan beschreven in de richtlijn die is opgesteld door de gezaghebbende partijen in het herroepingsrecht. Deze partijen geven aan dat een consument recht heeft op het terugsturen van het product binnen 14 dagen na aanschaf of ontvangst van het artikel. Het uitgangspunt hierbij is dat u het artikel op dezelfde manier mag worden gehanteerd en geïnspecteerd zoals u dat in een winkel zou mogen doen.

Vooruitbestellen mogelijk, wat betekend dat?

We houden voor de meeste producten maar een beperkte voorraad aan in Nederland. Op deze manier kunnen we onze logistiek beter organiseren en het aantal vervoersactiviteiten beperken. Dit draagt bij aan minder verspilling en een duurzamere bedrijfsvoering. Voor u als klant betekend het slechts een iets langere levertijd van 1 tot 2 weken. Deze beperkte langere levertijd kunnen wij u geven doordat wij met in Europa voorraad houdende en producerende partijen samenwerken.

Specificaties:

 • Koelvermogen (kW) : 3,48 (+/- 12.000 BTU)
 • Verwarmingsvermogen (kW) : 5,18** (dit in incl. de PTC verwarming)
 • Extra verwarming met PTC (kW) : 2
 • Voeding (V/Hz) : 230 / 50
 • Elektrisch opgenomen vermogen in koelmodus (kW): 0,92
 • Elektrisch opgenomen vermogen in verwarmingsmodus (kW) : 0,79 + 2
 • Stroomverbruik in stand-by (W) : <1
 • Ontvochtiging (l/u) : 1,4
 • Ventilatorsnelheid: 3 + auto
 • Luchtinlaat (m³/h): 450
 • Geluidsniveau (dB): 29-31-39-46
 • Maximaal intern geluidsdrukniveau (dB) : >43
 • Maximaal extern geluidsdrukniveau (dB): <55
 • Koelgas: R410-A / R32
 • Afmetingen unit BxHxD (mm): 1110 x 580 x 245
 • Afmetingen verpakking BxHxD (mm): 1110 x 630 x 275
 • Gewicht (kg): 45
 • Energieklasse in koelmodus: A++
 • Energieklasse in verwarmingsmodus: A+
 • Stroomverbruik per jaar (kWA) : 320
 • Energie-efficiëntie in koelmodus EERd: 3,78
 • Energie-efficiëntie in verwarmingsmodus COPd: 3,8
 • Diameter muurgaten (mm): 160
 • Operationele omstandigheden: +52° / -8° (-30°)
 • WiFi-afstandsbediening: opt.
 • Installatie gereedschapsset: compri
 • Afstandsbediening met display: JA
 • Certificeringen : CE - TUV - ROhS
 • Geen condensaatafvoersysteem : opt
 • Antibacterieel AEMINA® Luchtfilter : JA

Installatie zelf doen of laten doen?

Zelf doen is redelijk eenvoudig. Zie de installatie video (is helaas wel in het Italiaans maar geeft een goed beeld)


Wilt u het laten doen (alleen in Nederland) dan komen onze ervaren monteurs graag bij u langs om uw aangeschafte airco voor u te installeren.

De installatie houdt in:

 • Airco wordt opgehangen op de gewenste plek
 • Er komt één monteur die wel hulp nodig heeft bij zwaar tilwerk. Een tweede monteur kunt u als optie aanvragen als u niet zelf iemand heeft die kan helpen tillen.
 • Het boren van de gaten door de buitenmuur (een betonnen muur heeft een meerprijs van € 145,00 incl. BTW)
 • De Airco wordt werkend opgeleverd
 • Kleine introductie om de airco te bedienen

* De genoemde prijs is voor een installatie op een muur waar geen leidingen doorlopen, stroom voorziening in de buurt zit en de muur waar de airco unit moet komen vrij toegankelijk is.

* De muur waarop de airco moet worden geplaatst moet recht zijn zodat de airco waterpas kan worden opgehangen.

* meerwerk mogelijk op basis van nacalculatie.


Bewaar dit product voor later
G-6M1KCSDJC3